Suomen ennätys, olympiaraja, Eurooppa vs USA edustus, MM-kisojen välierät

Mikä kausi! En voisi olla iloisempi.

Rikoin Suomen ennätyksen 100 metrin aitajuoksussa, alitin olympiarajan, minut valittiin edustamaan Eurooppaa Eurooppa vs USA ottelussa Euroopan toiseksi nopeimpana aiturina, pääsin välieriin MM-kisoissa ja olen kauden lopussa Euroopan kolmanneksi nopein aitajuoksija.

Suomen ennätys on jotain mitä en ikinä olisi uskonut pystyväni rikkomaan. Mutta tein sen. Juoksin Suomen ennätyksen 12,72. Minulta kesti viikkoja käsittää tämä ja vasta nyt kauden loputtua pystyn olemaan iloinen ja ylpeä siitä.

Samalla alitin olympiarajan Tokion 2020 olympialaisiin. Se oli isoin unelmani ja isoin tavoitteeni kaudelle 2019. Dohan MM-kisoihin pääseminen oli kauden toiseksi isoin tavoite ja kaiken mennessä täydellisesti, välieriin pääsy oli haaveissa.

12,72 muutti kaiken. Dohasta tulikin vain välietappi matkalla Tokioon ja EM-kisoihin 2020. Innostus pääsystä uran ensimmäisiin MM-kisoihin muuttuikin tutkimusmatkaksi miten valmistaudun parhaalla mahdollisella tavalla vuoden 2020 arvokisoihin, joissa toivottavasti on olemassa oikeat menestysmahdollisuudet.

Kun ymmärsin pystyväni juoksemaan 12,72 vain vuoden kunnon harjoittelulla ja senkin ilman apurahoja ja muita tukia avittamassa, tiedän pystyväni juoksemaan kovempaa ja tasaisemmin toisen vuoden harjoittelulla. Ensimmäisen vuoden täysin ammattilaisena ja tukiurheilijana. Toinen vuosi harjoittelua toivottavasti antaa minulle voimaa oikeasti jahdata mitaleja ja finaaleja.

Kaikki ajatukset Suomen ennätyksen jälkeen siirtyivät Tokioon. Sen takia kauden loppu oli henkisesti todella rankka, mutta olen onnellinen, että pystyin lopettamaan sen kahteen alle 13 sekunnin juoksuun ja MM-kisojen välieriin urani ensimmäisissä MM-kisoissa.

Eurooppa vs USA valinta oli todella iso juttu minulle ja mahtava kokemus. Et voi saada paljon isompaa kunnianosoitusta kuin maanosasi edustamisen. Kaksi viikkoa aiemmin voitin Suomi-Ruotsi-maaottelun ensimmäisen kerran ajalla 12.85, joka oli toiseksi paras aikani tällä kaudella. Suhteessa parempi kuin SE, koska kyseessä oli päivän ainoa juoksu ja nollatuuli. Eurooppa vs USA ottelu oli kuin Ruotsi-ottelu aivan eri tasolla. Uskomattomia kokemuksia! 

Kausi ylitti kaikki odotukseni, enkä malta odottaa ensi vuotta! Paras asia on kuitenkin ollut se usko ja toivo minkä olen pystynyt antamaan muille siitä, ettei ikinä pidä luovuttaa unelmiensa kanssa mitä tahansa vastoinkäymisiä tulisi vastaan. Koskaan ei ole liian myöhäistä ja mikään ei ole mahdotonta!

1 thought on “Suomen ennätys, olympiaraja, Eurooppa vs USA edustus, MM-kisojen välierät

  1. On ollut ihana seurata sinun matkaa 😀 Olet aivan uskomaton sisupussi 😀 On ihana jäädä odottamaan ensi kesää ja nähdä mitä se tuo tullessaan. Tsemppiä harjoielukaudelle ja kiitos kesän upeista hetkistä 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *